Contextuele hulpverlening


De context van ieder kind is voor het behalen van succes belangrijk in de hulpverlening. Vanuit SO! Trainingsbureau zetten we contextuele methodieken actief in bij elk traject. Daarin is de band opbouwen tussen het gezin en het kind / de jongere van groot belang. Hierbij houdt je rekening met wat voor die cliënt passend is. In elk traject bij SO! Trainingsbureau krijgt dit de tijd en aandacht die nodig is om ook een goed resultaat te behalen. Daarin zetten we verschillende werkvormen om dit te bereiken.
Maar er is meer te zeggen over contextuele hulpverlening. Deze contextuele benadering heeft meerdere methodieken die effectief zijn, evidence based en waar veel literatuur over te vinden is. Bij SO! Trainingsbureau is iedere medewerker een contextueel hulpverlener en daarin ook geschoold. De klik die vanuit deze benadering belangrijk wordt gevonden ook tussen de hulpverlener en het gezing wordt  naar onze mening wel eens onderschat in de jeugdhulpverlening.
Starten en kennismaken is een onderdeel van de contextuele benadering wat we toepassen bij SO! Trainingsbureau. Wie zijn wij en hoe gaan wij samen een relatie aan om doelen te behalen. Maar denk als vervolg van de eerste fase ook aan methodieken in de contextuele hulpverlening die iets minder bekend zijn zoals “de methodiek van ethische verbeelding” en “een taal erbij”. Bij SO! Trainingsbureau hebben we een team en cliënten van verschillende afkomsten met verschillende religie en culturen. Daarin sluit contextueel werken en deze genoemde methodieken heel goed op aan. In deze hulpvragen hebben wij verschillende uitgebreide expertise en kennis en kunde in de hele regio Noord Holland en de kop van Noord Holland. > Neem gerust contact op voor meer informatie over contexuele hulpverlening, train de trainer trajecten op dit gebied of wil je meer weten over de methodieken ethische verbeelding of een taal erbij voor jezelf als professional of voor een verwijzing voor jou client / kind / jongeren en ouders. www.sotrainingsbureau.nl

Previous <strong>5 adviezen bij complexe hulpvragen </strong>

Leave Your Comment

Contactgegevens

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Contactgegevens

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

© 2022 SoTraining – Realisatie door Web-Logic Webdesign