SO! Expertise

Emotieregulering

Iedereen heeft emoties. Omgaan met emoties, deze herkennen en uiten is iets wat je kunt leren. Kinderen die dit moeilijk vinden, hoog sensitief zijn, of moeite hebben met spanning of prikkelverwerking zijn bij SO! Trainingsbureau aan het juiste adres. Soms is je hoofd te vol, of loopt boosheid of een gevoel van spanning en verdriet op. Kinderen of jongeren worden op die momenten overvraagd.

Aanpak

SO! trainingsbureau leert kinderen en jongeren om emoties te reguleren. Dat begint met inzicht krijgen en vervolgens in praktisch oefenen hoe je het kunt aanpakken.

Wij doen dit door:

  • Praktische oefeningen
  • Thuisopdrachten spelenderwijs
  • Spelvormen
  • Muzisch agogisch trainen
  • Talenten ontdekken en eigen wijze in gevoelens reguleren
  • Eerste Hulp Bij Omgaan (EHBO) met emoties!
  • Elementen van Compassion Focused Therapy 

Aanpak

Eerst gaan we kijken wat de hulpvraag is. Vervolgens ontwikkelen wij een op-maat hulptraject, waarbij wij werken met verschillende methoden. Deze aanpak heeft zich inmiddels bij vele kinderen en jongeren succesvol bewezen.

Naast individuele trainingen, organiseren wij ook groepstrainingen over bovenstaande onderwerpen.

Resultaat

‘Oefening baart kunst’, is een begrip dat bij SO! trainingsbureau nageleefd wordt. In onze trajecten zien wij dat oefenen werkt. Doordat kinderen/jongeren er regelmatig mee bezig te zijn, zien wij positieve resultaten. Ook zien wij dat het, dankzij onze aanpak, kinderen en jongeren lukt om emoties te herkennen, deze te bespreken en te reguleren. Kinderen en jongeren houden het geleerde vervolgens ook vast. Daarnaast krijgt de omgeving van het kind/de jongere meer inzicht en leren zij hoe zij het kind/de jongere kunnen ondersteunen. Dit is bijvoorbeeld in de klas of thuis van een grote meerwaarde.

Je kunt zowel in groepsverband leren als individueel of in een combinatie van beiden. Net wat jij nodig hebt. We werken volledig op maat en vraaggericht. Dus ook op locatie, thuis of op school. We stellen een uniek traject samen waarin je voldoende wordt uitgedaagd maar nooit overvraagd. Onze jeugdprofessionals, zorgcoördinator, orthopedagoog en jongerencoach hebben de expertise om goed in te schatten wat jij nodig hebt.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer. Dit kan via onze contactpagina.

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Contactgegevens

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

© 2022 SoTraining – Realisatie door Web-Logic Webdesign