Faalangst aanpak in Noord Holland

Faalangst training in Noord Holland helpt.Maar wat is faalangst nu eigenlijk? De angst in situaties waarin je wordt beoordeeld of denkt te worden beoordeeld. Een zekere mate van spanning kan helpend zijn om je extra alert te maken. Te veel spanning werkt belemmerend om je doel te behalen.
Deze angst is een reactie op gevaar. De reactie van ons lichaam komt nog uit de oertijd. Als er gevaar was kon je 3 dingen doen:  vechten, vluchten of bevriezen.  Bij deze reacties gaan allerlei lichamelijke processen aan de gang. Echter zijn deze reacties niet helpend als je een toets wil maken of een presentatie gaat geven. Maar ook in sociale situaties kunnen deze angsten een rol spelen voor kinderen en jongeren.Bij faalangst zijn er onderliggende blokkerende gedachten bijvoorbeeld:
– ‘Ik kan het niet’
– ‘Het lukt me toch niet’
– ‘Wat zullen ze van me vinden?’
– ‘Ik moet het goed doen’SO! Trainingsbureau in Noord Holland biedt voor de hele regio trajecten op maat expertise, specialistische begeleiding in faalangst, (sociale) angst- en spanningsklachten en prikkelverwerking. Zo onderzoeken we samen met de trainer en orthopedagoog bij faalangst of het actieve (bijv. in over-studeren uit angstklachten) of passieve faalangst is (bijv. in uitstelgedrag uit angstklachten). Tevens de blokkerende gedachten, de oorzaken ervan, en begeleiden we je in hoe je om kunt gaan met spanningsklachten en onzekerheid. We kijken breed met jou en je ouders wat er speelt en oefenen we door te doen! Naast de individuele trajecten bieden we ook faalangst-trainingen en psychosociale gedragstraining in groepen (ook bij scholen op locatie). SO! Kun je ook van elkaar leren, oefenen en is het helpend om te weten dat je niet de enige bent!Meer weten? Neem vrijblijvend contact op door te bellen naar: 06- 15600122 of laat een berichtje achter via info@sotrainingsbureau.nl

Previous SO! Week van de Opvoeding

Leave Your Comment