SO! Expertise

Faalangst en sociale angstklachten

Wat is faalangst? Wat zijn angsten?

Bij sociale angsten en (faal)angst wil je situaties vermijden waarin iemand je beoordeelt of kan beoordelen, maar het kan zich ook uiten in gedachten dat je het niet goed genoeg doet. Heel vervelend, omdat er in het leven veel situaties zijn waar je graag iets goed wilt doen, bijvoorbeeld op school, bij sport of thuis.

Bij deze angstklachten ligt het probleem in het cognitieve gebied in je hersenen. Hierbij kun je denken aan (belemmerende) gedachten zoals “dit kan ik niet”. Het cognitieve heeft effect op het emotionele, waardoor een gedachte ook kan omslaan in lichamelijke klachten (denk aan hoofdpijn, zweten, trillen).

Wat kan SO! Trainingsbureau voor jou doen?

SO! Trainingsbureau is gespecialiseerd in angstklachten en faalangstreductie. Onze professionals kijken samen met u en uw kind waar de klachten vandaan komen. Vervolgens maken we een plan van aanpak op maat. We kunnen starten in samenwerking met school of – wanneer het probleem wat dieper zit – in een jeugdhulptraject voor hulp thuis en of een individueel traject bij onze praktijk.

De sociaal-cognitieve methodes en oefeningen helpen je anders te denken en om te gaan met angsten, spanningen en stress. ​​We pakken de blokkerende gedachten aan. We zoeken samen naar de oorzaak en de juiste weg. Ieder kind is uniek. We werken met evidence based methodes en kijken wat voor jou werkt.

Naast individuele trainingen, geven wij ook groepstrainingen in faalangstreductie en psychosociale groepstrainingen bij sociale angstklachten.

Tips

Wil je meer weten over faalangst, bekijk dan ook onze blog.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer. Dit kan via onze contactpagina.