Hoe zien onze individuele trainingen eruit?

SO! Trainingsbureau heeft expertise op het geven van training op maat. Dit kunnen individuele trainingen zijn, maar ook groepstrainingen. Met veel plezier helpen wij jou je doelen te behalen. Wij kunnen begrijpen dat het lastig voor te stellen is hoe die trainingen dan gaan. Wat doe je precies in deze trainingen en waarom is dat belangrijk? In deze blog geven wij daar antwoord op.

Individuele trainingen worden gedaan met jouw persoonlijke trainer. Deze trainer is vooraf geselecteerd zodat jij een snelle klik met die persoon hebt. Die klik is belangrijk, omdat jij je prettig moet voelen bij jouw persoonlijke trainer. Om die reden gaan we eerst altijd kennis met elkaar maken. Onze trainingen worden gegeven door SKJ geregistreerde en bevoegde trainers. Zo krijg je de beste en professionele hulp.
Vervolgens gaan wij samen kijken naar wat jij wilt leren. Dit is verschillend per kind. Je krijgt daarom een paar voorbeelden van verschillende hulpvragen. Sommige kinderen willen namelijk leren hoe ze een praatje moeten maken of hoe ze beter kunnen omgaan met kritiek. Andere kinderen willen leren hoe ze hun boosheid beter onder controle kunnen krijgen of hoe ze meer zelfvertrouwen kunnen opbouwen. De trainer past zich aan op wat jij wilt leren. Wanneer het duidelijk is wat jij wilt gaan leren, gaat de trainer op zoek naar oefeningen die daar bij kunnen helpen.

Deze oefeningen zijn voor iedereen verschillend en worden voor jou op maat gemaakt. Wij hebben schrijfoefeningen maar ook oefeningen waarbij je juist gaat bewegen. Het is aan jou de vraag, wat het beste bij jou past. Wij bieden deze oefeningen aan op school, maar ook bij ons op kantoor. Als je liever wilt dat wij bij jou thuis komen kan dit natuurlijk ook.

Door het in praktijk te brengen van deze oefeningen, werk jij aan het behalen van je leerdoelen. De “theorie” gaat dan meer leven en je zult merken dat de oefeningen je makkelijker afgaan. Wanneer er oefeningen zijn die niet helpen, gaan we samen opzoek naar wat wel werkt.

Wij halen alles uit de kast om ervoor te zorgen dat jij jouw leerdoelen kunt behalen. Dit kunnen wij echter niet alleen. Naast dat jij hard aan het werk bent, is het ook fijn dat je ouders je hierbij kunnen helpen. Soms kan het zo zijn dat jouw ouders misschien ook oefeningen moeten doen, zodat zij ook leren hoe zij jou het beste kunnen ondersteunen.

Wanneer jij denkt dat jij al je leerdoelen behaald hebt, zullen we de trainingen langzaam afbouwen. Dit doen wij in overleg met jou en je ouders. Jij kunt dan dus het volgende geleerd hebben:
–          Jij weet wat je moet doen wanneer iemand jou kritiek geeft, waardoor jij daar niet meer door van slag raakt.
–          Jij weet hoe en durft een praatje met iemand te maken en maakt daardoor nieuwe vrienden;
–          Jij hebt jouw boosheid beter onder controle waardoor je minder ruzie maakt
–          Door al deze positieve ervaringen bouw je meer zelfvertrouwen krijgt. Je gelooft dan in jezelf.

Wil je weten hoe kinderen het bij ons hebben ervaren? Lees dan één van onze blogs over een van de afgeronde trajecten. Wil jij ook graag aan je eigen leerdoelen werken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Contactgegevens: Sabina Bos op 06-15600122 of via info@sotrainingsbureau.nl

Previous Vier tips voor helpen bij angstgedachtes

Leave Your Comment