Hoera meivakantie! Of niet?

Voor sommige kinderen is de vakantie fantastisch, andere kinderen (en hun ouders) kunnen niet wachten tot het weer voorbij is. Hoe zorg je als ouder ervoor dat iedereen de vakantie gezellig doorkomt? Hieronder onze tips!

1. Zorg voor structuur

Misschien een open deur, maar ook in de vakantie hebben kinderen behoefde aan structuur. Een terugkerend ritme van de dag en week zorgt voor overzicht. De herhaling in dagen maakt het leven voor je kind voorspelbaar. Je kind weet wat er wordt verwacht en dat geeft rust. Dus eet op vaste tijden en wijk niet te veel af van het slaapschema.

2. Verveel je te pletter

Wist je dat vervelening helpt om creatiever te worden? Daarnaast helpt verveling om je brein te kalmeren. En dat helpt weer om goed te kunnen concentreren.

3. Maak het jezelf makkelijk

Zorg ervoor dat je het ook voor jezelf als ouder gemakkelijker maakt. Laat de regels iets vieren, kies voor avondeten dat je kind lekker vindt en plan fijne momenten met elkaar in. Lekker op de bank een filmpje kijken met een bak popcorn, super fijn. En de vervolgfilm ook kijken? Wel ja joh.

4. Maak een vakantie-bucketlist

Maak samen met je kind een lijstje met dingen die hij/zij in ieder geval wil doen. Dan heb je wat activiteiten om op terug te vallen. En het geeft jullie ook wat om naar uit te kijken. Tips nodig? Lees ook onze blog over tips voor activiteiten om thuis te doen: https://sotrainingsbureau.nl/50-tips-wat-te-doen-thuis/

5. Energie kwijt raken 

Zorg ervoor dat je kind zijn of haar energie kwijt kan raken. Lekker buiten spelen, een rondje wandelen of even fietsen. Naast dat bewegen gezond is, maakt ook het allerlei stofjes is de hersenen die zorgen voor positieve gevoelens. Daarbij zorgt het er ook voor dat je kind beter in slaap kan komen aan het eind van de dag. Dan heb jij ook nog even tijd voor jezelf 😉.

Fijne vakantie!

Previous <strong>Hulp voor LHBTIQ jongeren. SO! Trainingsbureau support paarse vrijdag! </strong>

Leave Your Comment