Vragen of oriënteren? Wachttijd richtlijn starten 8-12 weken

SO! Expertise

Identiteit

SO! LHBTI - Identiteitsvragen voor pubers.

SO! Trainingsbureau is gespecialiseerd in vragen voor jeugdigen omtrent de puberteit. Een belangrijke ontwikkelfase. Vrienden worden belangrijker, maar ook het losmaken en zelfstandig en zelfredzaam worden.
 
In deze fase zijn veel jongeren op zoek naar wie ze zijn. Identiteitsvragen steken de kop op. Maar ook vragen die gepaard gaan met stemmingswisselingen en soms somberheid.
Angstklachten en internaliserende problematiek kunnen in deze leeftijdsfase opkomen en de ontwikkeling laten stagneren. Je kunt je als ouder veel zorgen maken om somberheid bij je kind en piekerklachten.
 
In deze fase komen wij als jeugdhulpaanbieder ook vragen tegen over verliefd worden, seksualiteit en geaardheid. In onze individuele en groepsgerichte psychosociale jeugdhulp bieden wij hulp om jezelf beter te leren kennen, weerbaarheid en grenzen te durven aangeven. Sociale vaardigheden aanleren om jezelf te uiten en emoties te reguleren. En ook om bij de moeilijke vraagstukken jezelf te kunnen en mogen zijn. Veel jongeren in de puberteit vinden het juist erg lastig om ‘anders’ te zijn.
 
Maar ieder kind en ieder mens is uniek. In onze aanpak staan we naast je en maken we een verbinding om zo deze vraagstukken samen aan te gaan. We zien in de praktijk  dat klachten in stemming, angst en piekeren afnemen wanneer blokkades worden opgeheven en het lukt om in vaardigheden vooruit te gaan en openheid te bieden.
Wij werken samen met veel verschillende culturen en ook ons team is divers. Wij hebben ook ervaring met jongeren van wie de culturele achtergrond niet altijd tolerant is t.o.v. LHBTI of misschien wel tolerant is, maar al langere tijd wel vragen heeft. Hoe dit op een sensitieve manier aan te gaan zonder anderen te kwetsen of in verlegenheid te brengen is de uitdaging. We bieden psychosociale ambulante jeugdhulp voor jongeren en ouders en maken een transfer om geleerde vaardigheden toe te passen

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer. Dit kan via onze contactpagina.

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Contactgegevens

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

© 2022 SoTraining – Realisatie door Web-Logic Webdesign