Kinderen en zomervakantie

Vraag:
De zomervakantie komt eraan en ik ben bang dat er conflicten zullen komen over diverse onderdelen. Hoe zorg ik ervoor dat het gezellig blijft tijdens de vakantie?

Afspraken:
Ook voor je kinderen is het vakantie. Waarbij ook zij meer tijd hebben voor andere dingen. Het is daarom goed om gezamenlijk afspraken te maken. Om te beginnen met de dag invulling. Het is logisch dat je kinderen uit willen slapen, er is tenslotte geen wekker die afgaat. Houdt hier wel een soort dag ritme vast, waarbij je afspraken maakt over wat zowel je kind als jij een gepaste tijd vinden om uit bed te gaan. Geef hierbij gehoor aan de behoeftes van je kind. Ook zij willen een keer een niks-doen dag hebben, maar sta jij in je rol als ouder dit te beperken. Zoals benoemt, heeft je kind opeens veel meer tijd voor andere dingen, zo ook voor de virtuele wereld. Maak ook hierbij afspraken over hoelang zij op hun tablet/telefoon/televisie mogen kijken. Wijs terug op de gemaakte afspraken, zodat je je kind ook leert om zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen.

Gezin:
Het is niet alleen voor jullie kinderen vakantie, maar ook voor jullie als gezin. Geniet van elkaar en plan ook wekelijks iets in om met elkaar te doen. Dit hoeft niet altijd geld te kosten, maar kijk hoe je toch de tijd kan benutten die je samen hebt. Een spelletje spelen met elkaar als gezin, kan net zo waardevol zijn als zwemmen in een buitenlands strand. Je kinderen genieten het meest van de oprechte aandacht die jullie als ouders geven.

Veel succes!

Previous Kinderen en scheidingen

Leave Your Comment