Paarse Vrijdag op scholen

Paarse vrijdag op scholen. Overal jezelf kunnen zijn!

Overal jezelf kunnen zijn. Kan dat op scholen in Nederland? Uit onderzoek is gebleken dat dit nog niet het geval is voor LHBTIQ jongeren. Er zijn nog veel mensen die moeite hebben met openlijke uitingen van onder andere homoseksualiteit. Dus een hele grote kans dat jij zelf ook iemand bent, of kent die hier problemen in ervaart. Misschien wel zonder dat je het weet?
Daarom is paarse vrijdag in het leven geroepen. De eerste vrijdag van december is paarse vrijdag op scholen waarbij scholieren hun begrip kunnen tonen voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, queers, interseksuelen en meer. Beter bekend als de term LHBTIQ+ Een initiatief wat SO! Trainingsbureau support. SO! Trainingsbureau heeft veel ervaring in LHBTIQ vraagstukken en werkt ook op locatie op scholen. We geven al jaren hulp voor jongeren en hun ouders met allerlei vragen gericht op identiteit en geaardheid en hoe daarmee om te gaan als ouders. We werken daarin cultuursensitief. Vraagstukken op dit gebied kunnen in religie en cultuur een andere benadering vragen.  SO! Trainingsbureau zet zich niet alleen op paarse vrijdag voor LHBTIQ jongeren, maar elke dag van het jaar!

Wij wensen iedereen vandaag een stralende paarse vrijdag toe! Wil je nu meer informatie hierover neem dan contact op met SO! Trainingsbureau of neem een kijkje op de website van paarse vrijdag www.paarsevrijdag.nl 

Previous Hoe praat je met je kind over school?

Leave Your Comment