Pesten veroorzaakt veel verdriet

Tom*: “Toen ik in groep 7 van de basisschool zat, had ik geen vrienden en werd ik gepest door andere kinderen. Dat vond ik heel erg. Ik wilde niet meer naar school en ik was ongelukkig, onzeker en verdrietig. Ik werd gepest en ik wist dan niet wat ik moest doen, hoe ik daar mee om moest gaan en ik werd steeds meer onzeker en was overal boos om.

Mijn ouders hebben toen hulp gezocht bij SO! Trainingsbureau. Vervolgens hebben we met elkaar gekeken waar ik het meest mee geholpen zou zijn.

Dankzij de trainingen van SO! Trainingsbureau heb ik geleerd hoe ik het beste kan reageren op pestgedrag, meer zelfvertrouwen te krijgen, over mijn gevoelens te praten en ook wat ik het beste kan doen als ik boos of verdrietig ben. Dat vond ik best moeilijk.

Toen ik in groep 8 zat, merkte ik dat het beter ging op school en met vrienden. Het gaat nu heel goed met mij, ik zit inmiddels op de middelbare school en ik word niet meer gepest. Ik zit veel beter in mijn vel.

Hoewel ik in het begin niet echt naar de training van SO! Trainingsbureau wilde gaan, was het uiteindelijk heel goed voor mij. Ik voelde mij begrepen en leerde erover te praten, maar vooral ook te oefenen en het echt te doen. Dat was heel anders dan bij een andere training die ik had gevolgd.

Mijn tip voor andere kinderen: “probeer toch om een training te doen, ook al heb je eerder slechte ervaring daarmee gehad. Het is niet overal hetzelfde”.

Kijk ook eens op onze pagina over somberheid

Over SO! Trainingsbureau

Vanuit SO! Trainingsbureau gaan wij eerst om tafel met ouders en kind/jongere. Het is voor ons belangrijk om eerst persoonlijk contact met het betreffende kind te hebben en te kijken waar wij kunnen helpen. Daarna stellen wij een op maat trainingsprogramma op en plannen de afspraken in. Tijdens de trainingen gaan wij vooral praktisch aan de slag met het kind; veel oefenen en opdrachten voor thuis (ook voor de ouders). Wij evalueren regelmatig over de voortgang. Daarbij is de mening van het kind belangrijk, maar ook wat de ouders signaleren. Met onze unieke trainingsmethoden hebben wij inmiddels veel kinderen en jongeren geholpen om hun sociaal emotionele problemen aan te pakken. Onze trainers zijn allemaal opgeleid tot jeugdhulpverlener en SKJ geregistreerd. Maar bovenal werken zij met plezier en passie met kinderen.


Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons voor advies of wegwijs in uw zoektocht voor hulp. Daar zijn we voor.

*Om privacy redenen is Tom een fictieve naam.

Previous We bestaan 6 jaar en dat vieren wij

Leave Your Comment