SO! Expertise

Wat is Psycho-educatie?

Het woord zegt het eigenlijk al: educatie (uitleg geven) over psychische klachten. Dit kan gericht zijn op bijvoorbeeld een vastgestelde stoornis of juist meer gericht op zichtbaar gedrag.

De mens is uniek en ieders hersenen dus ook. Wat voor de ene persoon kan helpen, kan voor de andere juist niet-helpend zijn. Daarom bieden wij bij SO!trainingsbureau psycho-educatie op maat!

Waarom psyho-educatie?

Er zijn tegenwoordig zoveel nieuwe onderzoeken naar de werking van de hersenen dat deze informatie niet altijd bij te houden is. Als ouder probeer je jouw kind het beste te ondersteunen bij de dingen die hij/zij moeilijk vindt. Echter kan een stukje uitleg over het gedrag van jouw kind of de werking van hersenen gericht op de leeftijd van jouw kind andere inzichten geven. Hierdoor lukt het jou om beter aan te sluiten bij jouw kind, wat frustraties kan voorkomen. Daarnaast geven we niet alleen psycho-educatie aan ouders maar ook juist aan de kinderen en jongeren die wij begeleiden. Door meer inzicht te krijgen in hun eigen gedrag, lukt het de kinderen om zichzelf beter te accepteren en te kijken naar hun kwaliteiten. Ons streven hierin is dat ouders en kind beiden lekkerder in hun vel komente zitten en jij jezelf/jouw kind beter gaat leren begrijpen!

Voorlichting, tips en adviezen

Sommige mensen denken dat er eerst een psychologisch onderzoek nodig is om psycho-educatie te krijgen. Wanneer het dan duidelijk is welke stoornis het kind heeft kan gericht uitleg worden gegeven op de stoornis. Bij SO!trainingsbureau vinden wij het onderzoek minder van belang. Wij proberen juist te kijken naar de unieke eigenschappen van jouw kind en  op basis daarvan advies te geven.  Dit kan bijvoorbeeld uitleg zijn over op het puberbrein of hoe je je kind kunt ondersteunen bij zijn/haar emoties. Wanneer er wel vanuit een psychologisch onderzoek een stoornis is vastgesteld, starten we met voorlichting geven over wat de stoornis in algemene zin kan inhouden. Daarna geven we tips en adviezen op maat! Zo werken we samen om de tips en adviezen in jullie dagenlijkse leven in te zetten.

Wil je meer weten over de verschillende stroonissen waarvoor wij hulp bieden bekijk dan een van de volgende paginas:

 

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer. Dit kan via onze contactpagina.