SO! Expertise

Psychosociale vaardigheden Plus

Hoe luister je écht naar iemand? Hoe ga je met iemand in gesprek? Hoe leer je meer contact te maken, ook met onbekenden, iets te bespreken of vragen te stellen en door te vragen? Door de creatieve aanpak van onze jeugd- en gezinsprofessionals, master-pedagogen en therapeuten en onze succesvolle methodes, werken we aan de doelen op een tempo dat bij het desbetreffende kind/jongere past.

Dankzij onze expertise en met onze ervaring hebben wij al vele kinderen en jongeren kunnen helpen. Onze psychosociale vaardigheden PLUS-trajecten geven iets extra! Het is geen standaard training. Het is echt hulp op maat met de expertise die daar voor nodig is. We leren jou de vaardigheden te ontwikkelen die je zoekt. Juist ook wanneer je basistrainingen zoals Rots en Water, Kanjertrainingen of een andere training op school al eens geprobeerd hebt. En er méér nodig is wat écht werkt!

Want echt een stap kunnen maken op dit vlak vraagt maatwerk en veel expertise. En dat is nu net de kracht van SO! Trainingsbureau! Echt leren DOEN en toepassen. Je leert op een uitgebreide en praktische manier bij SO! Trainingsbureau.

Aanpak

We maken een sterke analyse, samen met onze orthopedagoog, om te bepalen waar de vraag nu echt zit en wat er nodig is. Met de muzisch-agogische aanpak (spelenderwijs) kijken we naar jouw leerstijl en wat het beste past bij jou.  Je leert op basis van bewezen methodes, stap voor stap de diverse vaardigheden en ook hoe je die in je eigen leven, je eigen klas, bij je leeftijdsgenoten kunt toepassen. Sociale vaardigheden m.b.t. assertiviteit, iets bespreken, een praatje maken, grenzen aangeven, je mening geven, maar ook leren omgaan met grenzen van de ander kun je heel praktisch leren. Wanneer een kind dit beheerst, betekent het ook dat hij een empathisch vermogen heeft.

Je kunt dit zowel in groepsverband leren als individueel of in een combinatie van beide. Net wat jij nodig hebt. We werken volledig op maat en vraaggericht. Dus ook op locatie, thuis of op school. We stellen een uniek traject samen waarin je voldoende wordt uitgedaagd maar nooit overvraagd. Onze jeugd- & gezinsprofessionals, therapeuten, master pedagogen, zorgcoördinator en orthopedagoog hebben de expertise om goed in te schatten wat je nodig hebt.

Resultaat

Je hebt inzicht in wat moeilijk is voor jou én waar je talenten liggen. Je krijgt handvatten voor je eigen leven hoe je dit kunt doen. We pakken de oorzaak aan van de klachten. Ook voor complexe hulpvragen hebben we de expertise in huis om vanuit ons team de juiste weg te vinden. Je hebt door de oefeningen en adviezen samen met je omgeving een plan op maat om het daarna zelf aan te kunnen pakken. Sociaal Optimaal! Op jouw eigen unieke wijze.

Het beheersen van deze vaardigheden is iets waar je je hele leven profijt van zult hebben. Je gaat velen situaties tegenkomen waarin het nodig is om zelfredzaam en sociaal vaardig te zijn.  Je leert het bij SO! Trainingsbureau.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer. Dit kan via onze contactpagina.