Pubers en zomervakantie

Vakantie:
Eerder hadden we het er al over hoe je als gezin met elkaar de zomervakantie positief door kan komen (https://www.sotrainingsbureau.nl/kinderen-en-zomervakantie/). De dinsdag tip van deze week, zal gaan over hoe jongeren de vakantie zo leuk/nuttig mogelijk kunnen invullen waarbij conflicten met ouders kunnen worden voorkomen.Het zal voor zowel ouders als jongere weer wennen zijn om samen vakantie te hebben. Na net weer even naar school te zijn geweest, ben je als gezin weer veel met elkaar in dezelfde ruimte. Hierbij zouden ook irritaties kunnen ontstaan omdat je toch onbewust veel op elkaar let.Advies:
Geef elkaar de ruimte. Het is vakantie, voor zowel ouders als voor de jongere. De hele tijd op je kind letten omdat hij of zij de hele dag Netflix kijkt of zit te gamen, zal er niet voor zorgen dat ze actiever gaan worden. Je krijgt waarschijnlijk een grote mond, waarbij ze benoemen dat ze vakantie hebben. Daarbij kost het voor jullie als ouders ook veel energie wanneer je bepaalde verwachtingen hebt terwijl jullie kind deze niet waar kan maken.Wat echter wel belangrijk blijft, dat jullie als ouders wel regels blijven stellen. Maar maak deze regels samen met je puber. Wat hierbij wel geldt, is dat sommige afspraken aangepast kunnen worden omdat pubers misschien naar het strand of zwembad gaan. Of dat ze wat langer bij hun vrienden of vriendinnen blijven. Wees hier flexibel in, ze ten slot van rekening actief bezig.. 😉Tips voor jongeren:

Zoek een vakantiebaantje/bijbaantje. Met het geld wat je verdien kan je in de zomer allerlei leuke dingen doen. Daarbij laat je aan je ouders zien dat je je vakantie ook goed benut!

Maak een dag/weekplanning. Dagen luieren is natuurlijk heerlijk tijdens de vakantie, maar dagjes weg of iets actiefs doen is tijdens de vakantie juist het geschikte moment ervoor!

Ga een dag met de trein door heel Nederland reizen (misschien minder comfortabel door de mondmaskers, maar hoe leuk is het om tijdens de vakantie nieuwe steden te ontdekken!).

Ga een dag shoppen.

Organiseer thuis een ontbijt/lunch/diner met vrienden of vriendinnen, of ga er zelf op uit om dit te doen.

Verander je slaapkamer.

Naar het strand/bos.

Midgetgolfen.

Bowlen.

Maak een bucketlist.Veel succes de komende periode en geniet ook van de vakantie!

Previous Positief opvoeden? SO doe je dat!

Leave Your Comment

Contactgegevens

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Contactgegevens

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

© 2022 SoTraining – Realisatie door Web-Logic Webdesign