Vragen of oriënteren? Wachttijd richtlijn starten 8-12 weken

SO! Expertise

SO! Dagbehandeling kids & jongeren

Voor wie en wat is de dagopvang?

De opvang is gericht op fijne dagdelen middagen of weekendopvang, waarbij samen koken en eten, spelen én vooruitgaan op sociaal emotioneel gebied de hoofdrol spelen. Je veilig voelen in een huiselijke sfeer is belangrijk.
In het programma zijn ambulante psychosociale jeugdhulp elementen. We werken vanuit een socio-therapeutische aanpak. Leren in sociale situaties van en met elkaar. Samen spelen, aan schoolwerk, motivatie weer aanboren, omgaan leren gaan met emoties en sociale cognitie. Psycho-educatie kan waar nodig tevens een onderdeel zijn.
De inzet is gericht op gedragsproblematiek die zich ontwikkelt en of psychosociale klachten of hechtingsvragen een rol spelen voor het kind. De basisvaardigheden worden in een veilige situatie weer opgebouwd. Tevens is waar nodig aanvullende ouderbegeleiding in de thuissituatie mogelijk om als ouders weer grip te krijgen op de hulpvragen thuis en of voor je kind. Het aantal dagdelen is in overleg met ons als aanbieder en de verwijzer van 1 dagdeel tot maximaal 9 dagdelen in totaal. Welke dag of dagen in dat geval (door de week, naschools of in het weekend) is om samen af te stemmen.
De inzet is daarnaast ook gericht op de aanpak van de klachten en psychosociale hulpvragen. 
Het wordt volledig vergoed met een verwijsbrief van de huisarts of Jeugd & Gezinscoach.

Wie zijn wij?

SO! Trainingsbureau heeft jaren ervaring met groepstrainingen op sociaal emotioneel gebied en gericht op sociale vaardigheden waarbij er meer hulp nodig is dan reguliere trainingen. De begeleiders zijn gespecialiseerd, ieder kind is uniek. We bieden expertise bij bijzondere jeugdhulp en onderwijsvragen.

Waarom?

SO! Trainingsbureau heeft ervaren dat er meerdere kinderen zijn die vastlopen op verschillende levensgebieden. We bieden voor deze kinderen een dag groep aan waarbij de SO! methodes en begeleidingsvormen uw kind tot zijn recht laten komen. Dit heeft creatieve werkvormen, is tevens gericht op doen en psychomotorische begeleiding maar ook sociaal cognitieve trainingen. Begeleiders houden een nauw contact met school ouders en andere betrokkenen.

We werken aan het uitbreiden van sociale vaardigheden om weer voldoende grip te krijgen voor het kind op de situaties op school en in de thuissituatie. Zo kunnen kinderen die (dreigen) uit te vallen in het onderwijs ook bij onze dag groep terecht.

Doelgroep: basisschoolleeftijd 9-12 jaar en 13 – 17 jaar. Onder begeleiding van onze jeugdprofessional/ pedagoog en orthoppedagoog & zorgcoördinator

Dagdelen: 1 dagdeel tot maximaal 9 dagdelen 

Vergoeding: Verwijsbrief via de huisarts of jeugd- en gezinscoach.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer. Dit kan via onze contactpagina.

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

Contactgegevens

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

 

© 2022 SoTraining – Realisatie door Web-Logic Webdesign