SO! Maakt sterk tegen pesten ­č嬭čĆŻ

Elke dag is een dag tegen pesten.  Een belangrijk en terugkerend onderwerp, maar soms erg moeilijk om over te praten. Is het maar een grapje? ­čśÇOf kwetst het je erg? ­čśą Pesten kan grote gevolgen hebben, voor de ├Ę├Ęn is het maar een grapje maar voor de ander heeft het een grote impact op zijn of haar dagelijkse leven. En langdurig pesten of ingrijpende gebeurtenissen kunnen een hele grote impact hebben of zelfs traumatisch zijn. Vandaar we hier vanuit SO! Trainingsbureau bij stil staan in dit bericht en begeleiding op maat bieden passend bij de hulpvraag en ernst van de hulpvraag. Deze combinatie is heel passend en effectief. De mogelijkheid om traumatische ervaringen te verwerken ├ęn praktisch aan de slag te gaan om het in de toekomst te voorkomen. Samen met betrokkenen en belangrijke sleutelfiguren. 

Wat kan je nu doen tegen pesten en hoe ga je nou om met pest gedrag?

Hieronder 10 tips die misschien kunnen helpen! 

  1. Zoek hulp 
  2. Praat erover (hoe lastig dat ook is) met iemand die bij jou past
  3. Onthoud dat pesten nooit jouw schuld is.
  4. Geef je grenzen aan en vertel dat je het pestgedrag niet leuk vindt.
  5. Leer jezelf kennen.
  6. Werk aan je zelfvertrouwen.
  7. Kom op voor jezelf.
  8. Accepteer complimenten.
  9. Doe dingen waar je blij van wordt!
  10. Onderzoek hoe je er last van hebt (hoe merk je het aan jezelf) >Oefen ook lichaamsgericht om spanning kwijt te raken

Wij bij SO! Trainingsbureau bieden hulp bij de impact van pesten, denk aan: een positief zelfbeeld, weerbaarder worden, sterk in je schoenen staan maar ook trauma begeleiding. SO! Stop pesten!  

Previous De dag van het gezin

Leave Your Comment