SO! Pedagogisch werker

SO! This is Me!SO!

Ik ben gestart met mijn stage Pedagogisch Werk Jeugdzorg bij het bedrijf SO! Trainingsbureau. 
Vandaag schrijf ik daarom de blog voor SO! trainingsbureau. 
Ik ben nu al een paar weken bij Sabina aan het werk en heb het al erg naar mijn zin. Wat ga ik doen bij SO! Trainingsbureau wil je nu vast weten?  De komende tijd ga ik verschillende taken oppakken zoals: het organiseren van activiteitenprogramma’s voor evenementen, workshops en open dagen van SO! Trainingsbureau. Ik houd mij bezig met Opvoeding & Onderwijs on tour. (Meer informatie volgt binnenkort!). Ook assisteer ik bij trainingen assertiviteit en weerbaarheid zoals Kids & Arts. Dit is een sociale vaardigheidstraining waarbij ik co-trainer ben voor de kinderen.
Verder ga ik aan de slag voor een afdeling bij het Horizon College Alkmaar, wij gaan daar training ‘De Veilige Klas’ geven in samenwerking met het docenten team. Dit is een training gericht om de sociale veiligheid in een groep te verbeteren. Je hoort het dus ik heb al aardig wat leuke dingen te doen!  

Vandaag ben ik mee geweest om een jongen op een basisschool te begeleiden. Deze jongen heeft al eerder individuele trainingen gevolgd bij SO! Trainingsbureau. Dit heeft goed uitgepakt voor hem. Nu gaat hij de laatste stap maken en krijgt hij van ons nog wat extra coaching op school vanuit het samenwerkingsverband Noord Kennemerland.
Tijdens deze trainingen en het begeleiden van kinderen en jongeren wil ik altijd een positieve sfeer meebrengen. Ik hou van een grapje hier en daar, en vind het belangrijk om te kijken naar waar het kind of de jongeren goed in is, en wat zijn of haar kwaliteiten zijn. Van daaruit wil ik het kind of de jongeren begeleiden met het verder ontwikkelen van zijn of haar vaardigheden. Ik ben namelijk van mening dat als je meteen gaat werken aan wat het kind of de jongeren nog niet goed kan, hij of zij niet zal inzien hoeveel vaardigheden het al beheerst en hoeveel kwaliteiten het al heeft.
Na mijn MBO opleiding wil ik graag naar het HBO. Daar wil ik de studie Toegepaste Psychologie of Pedagogiek volgen. Ik hoop deze opleiding te volgen bij  de Hogeschool Van Amsterdam. Mijn ambitie is om van daaruit mezelf verder te specialiseren als (kinder) psycholoog of pedagoog.Tot snel.Groetjes,Debby Vreeburgdebby.vreeburg@sotrainingsbureau.nl

Previous Praktische persoonlijke coaching en training in Schagen

Leave Your Comment