SO! Expertise

Sociaal cognitieve gedragstrainingen en interventies

Wij bieden begeleiding voor uiteenlopende hulpvragen, bijvoorbeeld op het gebied van zelfbeeld, emotieregulatie en stemming. Onze trainingen hebben een praktische insteek. Dat betekent dat wij kinderen, jongeren en hun ouders de vaardigheden aanleren om het na onze begeleiding ook zélf te kunnen. Onze trainingen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en bewezen effectieve trainingen en interventies. Wij passen deze werkzame aspecten toe in onze eigen trainingen. Wij vinden het belangrijk om op maat te werken: ieder individu is anders en verdient hulp die daarop aangesloten is.

Onze trainingen zijn gebaseerd op principes van bijvoorbeeld Goldstein, cognitieve gedragstherapie en Rots & Water. Een belangrijke theorie in onze werkwijze is de sociaal cognitieve leertheorie. Deze theorie gaat ervanuit dat een mens op verschillende manieren kan leren (bijvoorbeeld door modeling of bekrachtiging). Daarnaast gaat deze theorie er vanuit dat gedrag wordt gestuurd door cognitieve processen en dat de omgeving van iemand een cruciale rol speelt in een gedragsverandering. Deze inzichten passen we toe in onze individuele trainingen, groepstrainingen en ouderbegeleiding.  

Onze trainingen zijn systeemgericht, wat betekent dat we samenwerken met iedereen die bij het kind betrokken is. Jullie als ouders, maar ook de school of kinderopvang van je kind. Daarnaast bieden wij training in onze praktijk in Heerhugowaard of Alkmaar, maar werken wij ook ambulant. We kunnen de training dus ook thuis of op school laten plaatsvinden. 

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer. Dit kan via onze contactpagina.