SO! Expertise

Somberheid, piekeren en depressieve gevoelens

Af en toe niet lekker in je vel zitten, of gewoon je dag niet hebben, is herkenbaar voor velen.  Wanneer je echter merkt dat je er lange tijd last van hebt, of dat het je belemmert in het dagelijkse leven, is het verstandig om er iets mee te doen. Kinderen en/of jongeren tot 18 jaar zijn in zo’n geval bij SO! Trainingsbureau in goede handen. 

Wat kan SO! Trainingsbureau hierin doen?

Ieder kind, iedere jongere is uniek op zijn eigen manier. Daarom stellen onze  jeugdprofessionals samen met ouders en/of kind/jongere altijd een persoonlijk en op- maat plan van aanpak op. Dit plan is specifiek gericht op de hulpvraag, klachten en omgeving/gezin en wensen (wat wel, wat niet) van het desbetreffende kind/jongere. Op deze manier sluiten de trainingen aan op de daadwerkelijke behoeften en zullen ook écht resultaat opleveren. 

Er kunnen verschillende redenen zijn voor sombere of piekergedachten. Deze brengen we samen in kaart tijdens een gesprek. Een belangrijke eerste stap. Vervolgens leer je stap voor stap door gesprekken, oefeningen en (thuis)opdrachten op een praktische manier stappen te zetten. De praktische vaardigheden doorbreken sociaal isolement. Dankzij onze psychosociale jeugdhulp leer je in sociale vaardigheden hoe je hierover in gesprek kan (durven) gaan. Ook leer je emoties te herkennen en te reguleren en nemen we je stap voor stap mee om het aan te pakken. Doen is het beste denken!

Bij SO! Trainingsbureau ontwikkelen en vernieuwen wij unieke én evidence based trainingsmethodes om kinderen en jongeren met klachten op het gebied van piekeren, somberheid of depressieve gevoelens zoveel mogelijk op maat verder te kunnen helpen. Dankzij onze persoonlijke werkwijze en onze unieke methoden hebben wij inmiddels veel jongeren en kinderen met deze klachten kunnen helpen.

De methodes en oefeningen helpen hen om weer grip te krijgen op hun stemming, zelfvertrouwen te ontwikkelen en weer met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Ouders geven we handvatten mee om de communicatie (weer) op gang te krijgen en samen sterker te worden. We bieden tevens psycho-educatie bij stemmingsklachten en depressieve klachten.

Tips

Ben of ken jij iemand die last heeft van somberheid of piekergedachtes, neem actie! Vraag om hulp in je eigen omgeving, een luisterend oor. Schakel tijdig professionele hulp in, dit kun je doen door naar de huisarts te gaan en die kan jou doorverwijzen.
Vind je dit lastig? Voor vragen mag je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen want SO! helpt graag!

Op de website www.gripopjedip.nl kun jij jezelf en je somberheid (eventueel samen met je ouders) testen. 

Met spoed hulp nodig? Kijk op de website www.113.nl  of bel 0900-0113 

Sinds 1 juli 2018 is er een nieuwe regionale crisisdienst voor kinderen en jongeren tot 18 jaar in de regio Noord-Holland-Noord. Zowel inwoners van Noord-Holland-Noord als professionals kunnen 24 uur per dag en zeven dagen in de week bellen met de Crisisdienst Jeugd NHN op telefoonnummer 088 – 7778887.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, wij vertellen je graag meer. Dit kan via onze contactpagina.