Waarom groepstrainingen succesvol zijn

SO! Trainingsbureau heeft expertise op het gebied van groepstrainingen. Naast individuele trainingen bieden wij groepstrainingen voor verschillende leeftijden aan. Met veel enthousiasme geven wij deze het hele jaar door. Maar waarom doen we dit eigenlijk?

Bij een groepstraining worden verschillende onderwerpen op een laagdrempelige en positieve manier besproken en geoefend, zoals zelfbeeld, sociale vaardigheden, omgaan met emoties, assertiviteit en faalangst. De trainer maakt de trainingen altijd op maat naar behoefte van de groep. Kinderen geven hierbij ook zelf aan wat zij willen leren.

De eerste stap bij een groepstraining is dat er een veilige omgeving is en een prettige groepsdynamiek. Vanuit daar kan er op een laagdrempelige manier geoefend worden met de onderdelen. De groepen zijn bestaan uit maximaal 8 kinderen, wat de sfeer al snel veilig en vertrouwd maakt. Wij vinden het belangrijk dat elk kind gehoord en gezien wordt.

De groepsleden leren door ervaringen van anderen te horen en eigen ervaringen te delen. Ook door spelenderwijs te oefenen met situaties van school, thuis of met vrienden. Hierdoor gaat de “theorie” meer leven en lukt het beter om dit toe te passen.
Een groepstraining kan soms een mooie aanvulling zijn op een individueel traject of juist een start om kennis te maken met trainingen. Soms geven de trainers thuisopdrachten mee zodat er een goede transfer is van de training naar de thuisomgeving. Ouders krijgen tips over hoe zij hierbij kunnen ondersteunen.

Voor trainers kan een groepstraining veel informatie geven over hoe een kind zich gedraagt in groepen. Denk bijvoorbeeld aan: hoe reageert een kind op anderen? Hoe werkt een kind samen met anderen? Heeft een kind last van groepsdruk of lukt het om eigen antwoorden te geven? Op die manier kunnen wij kinderen/jongeren nog beter begeleiden.

Onze trainingen worden gegeven door SKJ geregistreerde en bevoegde trainers.

In september 2020 starten wij weer met nieuwe modules groepstrainingen.  Check onze agenda voor alle data en informatie. 
Wil je meer informatie? Kijk dan op deze pagina:
Of neem vrijblijvend contact op met Sabina Bos op 06-15600122 of via info@sotrainingsbureau.nl

Previous Kan je kind veilig met sociale media omgaan

Leave Your Comment