SO! Trainingsbureau

Verwijzers

SO! Trainingsbureau biedt laagdrempelige psychosociale jeugdhulp. Trajecten met een praktische insteek, die snel resultaat geven. Daarbij werken wij met een duidelijke transfer naar de thuissituatie en school / vrije tijd om een optimaal effect te kunnen bereiken. We werken zowel vanuit onze praktijk / trainingsruimtes als ambulant op school en met huisbezoeken.
We hebben het in huis maar therapie of een diagnose is niet altijd direct nodig; wij bieden hulp op maat waarbij alle expertise van jeugd- en gezinsprofessionals, orthopedagogen en pedagogen in huis is. Wij werken vanuit een praktische insteek, laagdrempelig en met een persoonlijke aanpak waarbij we snel kunnen schakelen.

Kijk bij ons kopje expertise wat we voor jeugdhulp allemaal in huis hebben!
Kijk bij onderwijs wat wij in onderwijsbegeleiding te bieden hebben!
Kijk bij methodes en certificering voor onze mogelijkheden en kwaliteiten.
We hebben een team met diverse expertise en achtergrond.

Werkwijze

Tijdens het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en kind/ jongere. We bespreken wat de vragen of problemen zijn en komen bij een eerste gesprek samen tot een voorstel voor een plan van aanpak. Tevens kan onze regiebehandelaar desgewenst aansluiten bij dit gesprek, of bij een tweede gesprek / tussentijdse evaluatie om mee te denken met elkaar. We wegen zorgvuldig de juiste weg af en zorgen dat resultaten zo ook behaald kunnen worden.  We geven informatie over de aanpak die effectief is en passend bij de vragen. U ontvangt het plan van aanpak na dit gesprek.

Bij een tussentijdse evaluatie kijken we of we samen op de goede weg zijn en wat er nodig is. Tussentijds doen we dit ook waar nodig, SO! Trainingsbureau is een kleinschalige aanbieder en kan daardoor op maat werken en snel schakelen. We zijn bereikbaar en hebben een persoonlijke aanpak.

Omdat we op maat werken is de duur van trajecten verschillend. Afhankelijk van de hulpvraag en aanpak. Wanneer er meer tijd nodig is nemen we die zodat de doelen behaald worden maar het behaalde resultaat ook vastgehouden kan worden. Ook in nazorg-gesprekken en contact is hier ruimte voor waar gewenst.

Aanmelden aanvragen of andere vragen?

Huisartsen, schoolcoaches, schoolartsen, kinderartsen kunnen direct naar ons doorverwijzen. We zijn gecontracteerd en worden volledig vergoed door Schagen, Den Helder, Texel, Heerhugowaard, Langedijk, Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo. Particulier is dit ook mogelijk.

Tevens worden we voor trajecten en trainingen ook door scholen en via het Samenwerkingsverband ingekocht wanneer de hulpvraag met onderwijs gerelateerd is.

Aanmelden

Voor meer informatie over de (mogelijkheden van) training en/of om je aan te melden kun je mailen naar info@sotrainingsbureau.nl. Of neem telefonisch contact met ons op.